Program för Hjärndagen  

 

Brain Fitness – Chefa Huvudkontoret  

Varför är det så viktigt att ha kunskaper om hjärnan i dagens högteknologiska samhälle?Simone vill under detta pass bjuda upp din hjärna att gympa?  Vad är Friskvård för hjärnan? Genom enkla övningar kommer Brain Fitness-passet lära dig parera många av de stressmoment du utsätts för i din vardag och hur det kan ge dig en mer hjärnvänlig arbetsstruktur. Verktygen du får testa är konkreta exempel från minnesmästare till blivande – alltså dig. 

Brain Competens - Framgång börjar i huvudet 

Vad har kunskaper om hjärnan med social kompetens att göra? Jo tillsammans skapar det  Brain Competens! Simone vill inspirera dig till en sorts biologisk självkännedom baserad på hur just din hjärna fungerar och hur detta påverkar din personlighet; ditt medfödda temperament. Genom en enkel biologisk självskattning – med hjälp av de tre färgerna grönt, rött och blått – kommer du lättare kunna läsa av andra människor, förstå vad som skiljer dig från andra och på vilket sätt du bättre kan interagera och samspela med andra. 

 

Första Hjälpen mot Psykisk Ohälsa 

Kan man få (h)järnkoll på psykisk ohälsa? Absolut. Detta pass handlar om vad det innebär att vara en god medmänniska när någon har drabbats av psykisk ohälsa. Vanliga fördomar är att personer med psykisk ohälsa/sjukdom är farliga, galna och oberäkneliga. Därför händer det ofta att man undviker någon med psykiska problem. Simone är Första Hjälpen-instruktör i psykisk livräddning (MHFA) och ger dig här konkreta verkytg att samtala med dina medmänniskor. Varför inte införa allmän psykisk värnplikt i din organisation?  

Summery “Repetition is the mother of skill”

Jag lotsar dig genom Hjärndagens olika delar och repeterar. Med smarta minnesstrategier kommer du att bli förvånad över hur mycket du har lärt dig. Och nog tror jag att du känner igen dig bättre i din egen hjärna. Du kanske är rentav nyförälskad i hjärnan och har förståelse för hur (o)lika och unika våra hjärnor är.